Ministerens kanal

Velkommen. Jeg er glad for, at du vil dele dine ønsker til fremtidens medieindhold med os. Det er vigtigt, at vi i Danmark taler om det medieindhold, vi ser, læser og lytter til og tænker over. Om det er, som det skal være, eller om vi kunne ønske os det anderledes.

Mette Bock siger tak og samler op på Antennerne Ude: D. 12. oktober 2017 præsenterede Mette Bock resultaterne og hovedtendenserne i de budskaber og over 4400 bidrag, der er kommet fra befolkningen i løbet at Antennerne Ude. Mette Bock opsummerer:

 

Live: Se livesteam fra afslutningen af Antennerne Ude d. 12. oktober 2017

 

Ministerens Talkshow: “Public service er også højskoler og kommunalvalg. Det er alt det, vi er enige om, at vi VIL have, fordi det er dét, der gør os til et samfund”, siger chefredaktør Troels Mylenberg til kulturminister Mette Bock. Hvad synes du, der skal være mere eller mindre af i fremtidens medier?

Ministerens Talkshow: Det kendte radioformat Cafe Hack med Søren Dahl er rykket online. Kulturminister Mette Bock var i det nye studie og spurgte den populære radiovært om det nye Youseesamarbejde.


Ministerens Talkshow:
Kulturminister Mette Bock har spurgt iværksætter og mediepersonlighed Christiane Schaumburg-Müller om ChriChri tv, der lanceres i oktober 2017. Christiane vil have flere dokumentarprogrammer.


Ministerens Talkshow:
Lakserytteren har fået nys om, at Mette Bock aka Kulturminizzel har Antennerne Ude!
Synes du også, at alle nyhedsværter kun burde gå i spraglede sæt?

Ministeren på Ungdommens Folkemøde: Fredag den 8. september var kulturministeren på Ungdommens Folkemøde. Her mødte hun blandt andet de Leon Iden (17 år) og Mads Cornelius (18 år). De fortale ministeren, hvad de ønsker af fremtidens danske medier. Hør, hvad de sagde i videoerne herunder:

 

Ministeren læser bidrag: Ministeren læser stadig med og lytter til alle bidragene, der er kommet ind.

Ministeren læser bidrag: Ministeren læser stadig med og lytter til alle bidragene der kommer ind.


Ministeren læser bidrag
: Vi har fået flere tankevækkende forslag – denne gang faldt jeg over Rasmus Revsbeck, Frederik Bonnichsen og Susie Haxthausens om medieindhold til unge.


Ministeren læser bidrag: Tusind tak for alle jeres gode bidrag! Her kommenterer jeg de forslag, jeg har lagt særligt mærke til.

 

Maj 2017:
Hvorfor Antennerne Ude? 

Hvis vi som oplyste og myndige borgere skal kunne tage ansvar for os selv og for hinanden, skal vi have et mediefællesskab, der understøtter folkestyret. Vi skal have et varieret medieindhold fra hele verden, men vi skal også have en fælles, relevant virkelighed at tale om.

Det sidste får vi kun gennem danskproduceret kvalitetsindhold, uanset om det er nyheder, debat, underholdning, fiktion, børneindhold, dokumentar eller satire – og uanset hvor det er tilgængeligt – på nettet, tv, radio, podcasts, på tabletten, mobilen eller andre nye, digitale tilbud, som vi slet ikke kan forestille os endnu.

Med din mening hjælper du med til at sørge for, at vi får så godt et medieforlig som muligt.

Jeg ser frem til at læse jeres forslag og kommentere den debat, der opstår her og på facebooksiden. 
Det er vigtigt, at vi politikere får en god fornemmelse af, hvad I ser, læser og lytter til, så vi kan være velforberedte, når forhandlingerne går i gang.

Bedste hilsner,
Kulturminister Mette Bock